Лесни решения за вертикално озеленяване в интериора

Всеки от нас се е сблъсквал с нелеката задача да оптимизира работното си пространство и е търсил спестяващи място решения, отговарящи на модерните тенденции в интериорния дизайн и стремежа ни към по-зелена работна среда. Тук идва мястото на вертикалните градини, които предлагат възможност да се радваме на повече растения, без да правим компромис с удобството и нуждата от оптимално използване на работните места.

Вертикалните решения в интериорното озеленяване са особено подходящи за вече действащи или обзаведени офис пространства, където възможностите за разполагане на растения са по-ограничени.

Вертикална градина – що е то?

Както подсказва самото име, вертикалните градини използват вертикалното пространство в офиса – стени, подвижни прегради, висящи кошници. Често ги свързват с т. нар. „зелени стени“, наричани така заради растенията, покриващи частично или изцяло свободните вертикални пространства. Такива големи зелени стени използват специални панели, имат собствена поливна и осветителна система и имат специфични изискания за монтаж и последваща поддръжка.

Тук ще ви разкажем за алтернативни лесни и ефектни решения за вертикално озеленяване на стени без необходимост от изграждане на сложни съоръжения и последваща поддръжка. Те са не е просто начин да се пести ценно пространство в населената градска среда, но предлагат и много други предимства:

  • Възможност за разполагане на повече зеленина в офиса
  • Стандартна поддръжка
  • Гъвкави решения – опростеният монтаж позволява лесно да ги преместите според променящите се нужди на офис пространството
  • Неоспорим естетически ефект
  • Предлагат всички предимства на озеленения офис – намаляват стреса, увеличават производителността, подобряват качеството на въздуха, намаляват шума.

Ето някои от тях.

Картини, пана и стени от скандинавски мъх

Многоликата същност на скандинавски мъх позволява най-различни идеи за приложение – от картини от мъх, фирмени лога и надписи, до цели стени. Има дълъг живот при минимална необходимост от поддръжка. Стените от мъх поглъщат звука, не събират прах и поради това не се нуждаят от почистване. Скандинавският мъх създава усещането за естествена среда във всеки офис, ресторант или шоурум.

Етажерки

Оползотворяването на празните стени с различни етажерки, на които да се поставят съдове с растения, е вертикална градина в чист вид. Разчупени форми, разнообразие от цветове и материали, лесен монтаж – възможните решения са ограничени само от вашето въображение и пространството, с което разполагате.

Подвижни прегради

Подвижните стени и разделители са изключително полезна вещ в един офис. С тях може да се постигне много и то бързо – от създаване на уют до подобряване на акустичната среда. А когато са направени от растения или скандинавски мъх, вариантите са безкрайни, и все хубави!

Ако сте готови да освежите офиса, ние ще ви покажем кои са най-подходящите възможности за това. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.