Ролята на растенията в съвременния офис

Ролята на растенията в съвременния офис

Всеки човек знае, че цветята са красиви. Но ако задълбаете малко по темата, ще разберете, че ползата от интериорното озеленяване далеч надхвърля естетичния ефект.

Изследвания в областта показват, че стайните растения оказват ползотворно влияние върху офис сгради и хора по най-различни явни и скрити начини. Интериорното озеленяване играе ключова роля за постигането на приятна и спокойна среда, в която да се движим, работим и релаксираме.

Растенията намаляват стреса и създават усещане за комфорт и спокойствие

Повечето от нас инстинктивно осъзнават, че близостта със зеленина ни кара да се чувстваме спокойни. Когато сме заобиколени с растения, изпитваме по-малко стрес. Сградите са по-тихи и релаксиращи, но същевременно по-стимулиращи и интересни. Има множество научни доказателства, че интериорната зеленина в една сграда има огромно положително влияние върху благосъстоянието на нейните обитатели.

Хората в офисите са по-продуктивни, по-рядко се разболяват, правят по-малко грешки и са по-щастливи като цяло, когато средата им е наситена с растителност.

Защо тогава да не направите и вие вашата работна среда по-щастлива и вдъхновяваща? Обадете ни се на тел. 089 900 1602 или направете запитване онлайн .

Растенията подобряват качеството на въздуха

Модерните офис сгради, повечето без възможност за отваряне на прозорците, съдържат до десет пъти повече замърсители от въздуха навън. Често срещани токсични замърсители в офиса са мухъл, формалдехид, миниатюрни акари, въглероден окис и химически почистващи агенти. Чрез листната си маса растенията обменят газове и вода със заобикалящата ги среда и подобряват качеството на въздуха.

Ето няколко конкретни ползи от интериорните растения:

  • Намаляване на нивата на въглероден двуокис
  • Увеличаване на влажността
  • Намаляване на нивата на определени замърсители като бензен и азотен диоксид
  • Намаляване на нивата на прахови частици във въздуха
  • Поддържане на постоянни нива на стайната температура

Растенията намаляват фоновия шум

От много отдавна растенията се използват за намаляване шума от натоварени пътища. Напоследък се заговори и за друга полза от тях – те намаляват нивата на фонов шум и вътре в сградите.

Няма съмнение, че растенията с листата си абсорбират, пречупват или отразяват фоновия шум, като по този начин правят околната среда по-приятна за обитателите.

Направете вашето работно пространство по-спокойно и тихо място. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

    Свържете се с нас

      Свържете се с нас