Ролята на растенията в съвременния офис

Ролята на растенията в съвременния офис

Всеки човек знае, че цветята са красиви. Но ако задълбаете малко по темата, ще разберете, че ползата от интериорното озеленяване далеч надхвърля естетичния ефект.

Изследвания в областта показват, че стайните растения оказват ползотворно влияние върху офис сгради и хора по най-различни явни и скрити начини. Интериорното озеленяване играе ключова роля за постигането на приятна и спокойна среда, в която да се движим, работим и релаксираме.

Растенията намаляват стреса и създават усещане за комфорт и спокойствие

Повечето от нас инстинктивно осъзнават, че близостта със зеленина ни кара да се чувстваме спокойни. Когато сме заобиколени с растения, изпитваме по-малко стрес. Сградите са по-тихи и релаксиращи, но същевременно по-стимулиращи и интересни. Има множество научни доказателства, че интериорната зеленина в една сграда има огромно положително влияние върху благосъстоянието на нейните обитатели.

Хората в офисите са по-продуктивни, по-рядко се разболяват, правят по-малко грешки и са по-щастливи като цяло, когато средата им е наситена с растителност.

Защо тогава да не направите и вие вашата работна среда по-щастлива и вдъхновяваща? Обадете ни се на тел. 089 900 1602 или направете запитване онлайн .

Растенията подобряват качеството на въздуха

Модерните офис сгради, повечето без възможност за отваряне на прозорците, съдържат до десет пъти повече замърсители от въздуха навън. Често срещани токсични замърсители в офиса са мухъл, формалдехид, миниатюрни акари, въглероден окис и химически почистващи агенти. Чрез листната си маса растенията обменят газове и вода със заобикалящата ги среда и подобряват качеството на въздуха.

Ето няколко конкретни ползи от интериорните растения:

 • Намаляване на нивата на въглероден двуокис
 • Увеличаване на влажността
 • Намаляване на нивата на определени замърсители като бензен и азотен диоксид
 • Намаляване на нивата на прахови частици във въздуха
 • Поддържане на постоянни нива на стайната температура

Растенията намаляват фоновия шум

От много отдавна растенията се използват за намаляване шума от натоварени пътища. Напоследък се заговори и за друга полза от тях – те намаляват нивата на фонов шум и вътре в сградите.

Няма съмнение, че растенията с листата си абсорбират, пречупват или отразяват фоновия шум, като по този начин правят околната среда по-приятна за обитателите.

Направете вашето работно пространство по-спокойно и тихо място с Цветни идеи. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.