Любовта към растенията, трансформирана в бизнес

Любовта към растенията, трансформирана в бизнес

Имаме удоволствието да ви представим интервюто, което Юлия Ангелова даде за италианския електронен ежедневник Il Velo di Maya, който поддържа редовна рубрика за жени-предприемачи от Италия и България.

Вие сте икономист по образование, но от 2005 г. имате фирма за ландшафтна архитектура заедно с Вашата съдружничка, ланд. арх. Дeляна Бенчева. Как решихте да се насочите към този бизнес?

Прекарах няколко месеца в южна Англия и се влюбих в зеленината. Разбира се, там климатът е друг, но като се прибрах в София, вече бях пълна с идеи. После случайно се срещнах с Деляна и заедно превърнахме нашите идеи в работещ бизнес, вече повече от 15 години.

През последните години се занимавате с интериорно озеленяване на офиси, заведения и хотели. Кое ви накара да се профилирате в тази посока?

Първо, очевидната липса на професионален подход към интериорното озеленяване в офис сградите. Второ, нарастващият дял на чужди компании, които отварят свои офиси в България. Те идват с културата и изискванията си в тази област и са причина за нарастващото търсене на професионални фирми за интериорно озеленяване. И на трето място беше желанието ни да избягаме от неизбежната сезонност на работата навън, за да може да осигурим целогодишна заетост и сигурност за нашите служители.

Истината е, че ни беше мъчно за дългогодишните ни клиенти, с които сме работили заедно близо 10 години, сред които между другото и Посолството на Италия в София, но не съжаляваме за избора си и сме насреща за всички онези от тях, които имат нужда от нашите услуги в интериора.

Как се отрази кризата Ковид 19 на вашия сектор?

По отношение на поддържането, не сме спирали работа. Офисите опустяха, но растенията останаха там и ние продължихме да се грижим за тях. И като нови обекти не мога да кажа, че липсваха такива. Пандемията от коронавирус наложи нови стандарти за организация на работното място и компаниите се стремят да създадат безопасна и здравословна, но същевременно красива и нестресираща работна среда. Ние им помагаме с нашите гъвкави вертикални решения – подвижни саксии, преносими етажерки, мобилни прегради с пана от скандинавски мъх – с които офисът да се преустрои бързо и лесно.

Какви са тенденциите, които се очертават за бъдещето по отношение на зеленината в градска среда?

Българинът традиционно обича да има растения вкъщи – и вътре, и на балкона. Може би по-младите хора са малко мързеливи в това отношение, но се надявам тази традиция да не се изгуби. А в офисите зеленината вече е стандарт, което много ни радва, защото стайните растения оказват ползотворно влияние върху офис сгради и хора по най-различни явни и скрити начини. И ние чрез работата си с тях даваме своя принос в постигането на приятна и спокойна среда, в която да се движим, работим и релаксираме.

Интервюто в оригинал може да разгледате тук.

Научете повече за растенията и ползата от тях. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.