Зелен, тих и спокоен офис

Зелен, тих и спокоен офис

В градската среда далеч не всички сгради са жилищни. Има хотели, офиси, магазини, здравни заведения и др., които се стремят да предложат на посетителите си усещане за спокойствие, удобство и уют далеч от уличната шумотевицата. Това кара хората да остават в сградата по-дълго, да пазаруват повече, да си отдъхнат за по-дълго, да се помотаят, да си купят нещо за хапване и не на последно място, ако все пак са на работа, да се концертират и бъдат по-ефективни.

За съжаление, шумът е превзел съвременните сгради. Чуваме разговори по телефона, глъчка или плач на деца, стъпки по коридора, неволно подслушваме разговора на съседното бюро, чуваме тракането на принтери, копирни машини, климатици…списъкът сякаш е безкраен. Този шум пречи, прекъсва работата, разсейва служителите, навлиза в личното пространство, дори може да отблъсне клиенти.

Един от начините да създадем приветлива, лишена от стрес среда е чрез намаляване на този нежелан шум. И тук отново може да разчитаме на помощта на растенията. Ползите от тях не са една и две, но малко хора осъзнават именно тази тяхна способност – да намаляват нивата на шум в сградите.

Растенията помагат за разрешаването на този проблем по няколко  начина. От една страна, те поглъщат шума чрез листата и стъблата си. От друга, също както меките настилки в офисите, помагат за дифракцията на звуковите вълни и „зелените“ стени са отличен пример за това.

Как да използваме растенията за по-малко вреден шум в офиса

 

Размер и количество

Колкото повече, толкова по-добре, разбира се! И все пак, когато трябва да избираме между едно голямо растение или няколко по-малки, за целите на намаляване нивата на шум е по-добре да изберем композиции от няколко по-малки растения. В такава конфигурация повърхността им се използва по-добре.

 

Повече лично пространство със „зелени“ паравани

„Зелените“ паравани се използват като отлично средство за разграничаване на работните места, особено в отворените офис пространства. Те не само освежават работната обстановка, но и ефективно поглъщат шума.

 

Разположение на растенията

За да се постигне оптимален ефект за намаляване нивата на шум, растенията трябва да се разполагат в периферията на помещението, а не в центъра. По този начин звукът се отразява от стените и отива директно в листата на растенията. Освен това така те ще се виждат от всички и няма да пречат в често пренаселените работни пространства.

Направете вашето работно пространство по-спокойно и тихо място. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.