Цветни тенденции 2023

Цветни тенденции 2023

Все повече служители се завръщат в офиса и това като че ли обуславя тенденциите в интериорното озеленяване през 2023 г. – да се внесе повече уют, красота и спокойствие в работните пространства. А това означава повече зеленина, по-голямо разнообразие на видове, интересни форми и цветове.

Големи дървовидни растения за акцент

Може да впечатлите клиентите и партньорите, които идват в офиса, още на рецепцията с голямо стайно растение. То ще оживи просторното фоайе, а тези с по-причудлива форма могат спокойно да бъдат възприемани като жива творба на изкуството. Много от тези дървовидни растения достигат 2 м височина и повече. Интересни форми предлагат Ficus lyrata, Ficus elastica, Strelizia, Croton.

Цъфтящи видове

Повече „цветни“ растения за повече настроение и енергия на работното място – така звучи друга тенденция в интериорното озеленяване през Новата година. Цъфтящите растения оживяват всяко пространство и макар да се отглеждат по-трудно в климатизираната офис среда, те все по-често ще присъстват в офиса. За най-популярните и подходящи видове разказваме в нашата статия „Цъфтящи растения в офиса“.

Вариегатни форми

Зелено е цветът, който изниква в съзнанието ни, когато стане дума за растения, но в действителност съществуват много листно-декоративните видове с интересни, обагрени с жълто, червено, розово или бяло листа. Шарките могат да имат и различна форма – ивици, петна, фини пръски или нишки, както и да се променят в зависимост от количеството светлина или сезоните. Интересни видове са Philodendron ‘Imperial Red’, Ficus elastica ‘Burgundy’ и ‘Teneke’, Stromanthe sanguinea Triostar, Syngonium ‘Neon Robusta’. Традиционно в интериорното озеленяване присъстват Dracaena fragrans “Lemon Lime’, Ficus benjamina variegatа, Schefflera arboricola variegatа, Scindapsus aurea и много други.

Растения за по-тъмни помещения

Друга тенденция е да се избират растения, които се развиват добре в помещения с по-малко естествена светлина. В съвременните офиси такива стаи се срещат често, затова на тези издръжливи видове сме отделили специално внимание в статията ни „10 растения за тъмните помещения в офиса“. От нея ще разберете, че всяко помещение може да бъде озеленено.

Растения, които пречистват въздуха

Роля на растенията в съвременния офисе многолика, но може би най-естествената е да пречистват въздуха. Всички растения участват в този процес, но има видове, които го правят в по-голяма степен. Сред тях, например, са сциндапсусът и спатифилумът, които поглъщат замърсители като формалдехид, ксилен и тулоен. Други видове по-ефективно абсорбират въглеродния двуокис. Такива са сансевиерата, сукулентите и марантата.

Малко цвете в саксия

В офиса се използват не само големи видове, но и малки растения, които се разполагат по бюрата на служителите. Особено подходящи са сукулентите. Те растат бавно, не изискват особени грижи, а разнообразието на форми, размери и цветове сред тях е голямо, което ги прави подходящ избор и за оригинални корпоративни подаръци.

Посрещнете Новата година с нови Цветни идеи! Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.