Сукулентите – модерни и лесни за отглеждане

Сукулентите – модерни и лесни за отглеждане

Ако сте начинаещ цветар или човек, който смята, че всяко растение може да погуби, то със сигурност трябва да пробвате с един сукулент.

Какво всъщност представляват Сукулентите?

Aloe, Sempervivum и Echinocactus

Думата “succulent” идва от латинската дума succus, което означава „нещо сочно“. Сукулентите са растения, които се характеризират с месести и сочни листа или стъбла, в които задържат вода.  Именно за това, те са толкова лесни за отглеждане и са добро начало за всеки начинаещ цветар, тъй като грижите за тях са малко и дори да се засушат, няма голяма опасност да загинат.

Кактусите са обособена група сукуленти, които са видоизменили листата си в бодли. Това е едно приспособление за намаляване изпаряването на водата и за оцеляване в неблагоприятните условия на пустините. Повече за кактусите ще научите в следващите ни рубрики.

Crassula ovata Jade

Въпреки голямото разнообразие от форми, сукулентите са забележително постоянни в нуждите си. Те обитават сухите области на света и за това изискванията им са свързани с тази среда – добре дренирана почва, слънчева светлина, свеж въздух, влага по време на растеж, студен и сух период на покой.

И така, много е важно през лятото известно време да са на открито или поне на отворен прозорец. През зимата е важно да има период на покой (на сухо и хладно място), ако искате растенията да цъфтят и живеят дълго.

Сукулентите често се отглеждат като декоративни растения, поради удивителния си и необичаен външен вид.

Aloe Black Gem

Ето и нашите предложения за добро начало:

1. Aloe, Sempervivum и Echinocactus
2. Crassula ovata Jade
3. Aloe Black Gem

Желаем ви приятно градинарстване!

 

Цветни идеи ще ви предложим интересни сукуленти за акцент на бюрото. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.