Как да пречистим въздуха у дома

Как да пречистим въздуха у дома

Когато става дума за пречистване на въздуха с помощта на зелените ни приятели у дома, правилото е колкото повече, толкова по-добре. Всяко растение изпуска много свеж кислород и пречиства токсини и летливи органични съединения. Ако сте готови да подобрите качеството на въздуха вкъщи, следващите няколко реда са точно за вас.

Sansevieria trifasciataSansevieria trifasciata (Индийски меч)

Дългите твърди листа на Sansevieria trifasciata са с остри върхове, изправени, понякога красиво извити, със змийска шарка. Едно от най-добрите растения за пречистване на въздуха, признат от НАСА, мечът премахва поне 107 известни замърсители на въздуха, в т.ч. въглероден монооксид и азотен монооксид, формалдехид, хлороформ, бензен, ксилен и трихлоретилен. Индийският меч произвежда значително количество кислород през нощта, което го прави идеално растение за спалнята.

Най-вече, това е изключително издръжливо растение, което може да изкара седмици без вода и се развива добре при всякакви условия, включително малко светилна, въпреки че се зарадва на повечко слънце и глътка свеж въздух, които напомнят родината им Мадагаскар.

Epipremnum aureum (Дяволски бръшлян)Epipremnum aureum

Родом от Австралия и Азия, дяволският бръшлян е със силни пречистващи свойства, като пречиства въздуха у дома много ефективно благодарение на афинитета си към летливите органични съединения, най-често срещани под формата на изпарения от синтетични бои и килими.

Не се учудвайте, ако растението постепенно превземе стаята с дългите си пълзящи стебла, които могат да достигнат до 10 м дължина. Може смело да ги режете, ако искате да запазите растението по-компактно. Epipremnum aureum се чувства най-добре в стаи с непряка светлина и изисква редовно поливане. Не забравяйте, че листата му са отровни и по-добре го дръжте надалеч от кучета, котки и млаки деца.

Spathiphyllum Spathiphyllum (Спатифилум)

Спатифилумът е растение с тъмно зелени листа и красиви бели цветове.

Пречиства въздуха добре и премахва ефективно домашните замърсители, идващи от мебелите, електронните устройства и почистващите продукти. Ето защо НАСА му отрежда челни позиции в класацията на пречистващите растения.

Растението се чувства добре под непряка светлина и изисква редовно поливане.

Areca lutescens (Арека)Areca lutescens

Ареката е още едно растение, идващо от Мадагаскар, което върши прекрасна работа по пречистването на въздуха у дома, като се справя особено добре с формалдехида, бензена и въглеродния монооксид. Освен това, много добре оросява въздуха, като отделя до 1 л вода на всеки 24 часа.

Палмата расте бързо и може да стане доста голяма (до 6 м височина), но успешно ще ограничите растежа й, като я държите в малка саксия. Предпочита светли места и редовно поливане по време на активен растеж. През зимата обаче й трябва по-малко вода.

Научете повече за растенията в офиса. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.