Spathiphyllum – какво е това?

Spathiphyllum – какво е това?

Спатифилум - цветя за офиса от Цветни идеиСпатифилумът (Spathiphyllum ) е ефектно и красиво растение с изправени бели цветове. Видът е един от тези, които подобряват качеството на въздуха.

Произхожда от тропичните области на Южна Америка. У нас – в умерените ширини, се отглежда само като стайно растение.

Известни са много сортове на растението – малки и големи, дори гигантски, но най-често се среща Sp. Wallisii, който достига до около 30 см височина и е от най-издръжливите.

 

Спатифилумът е лесно за отглеждане растение, но все пак трябва да знаете някои неща за него.

Тайни на успеха

Важно! Пазете растението от студени течения и дръжте далече от климатици.

Светлина
Умерено светло до полусянка. Избягвайте пряката слънчева светлина.

Вода
Почвата трябва да е постоянно влажна. Пулверизирайте листата – спатифилумът обича въздушната влажност. Избягвайте оросяване на цветовете. След прецъфтяване отрежете съцветието заедно с дръжката.

Температура
Оптимална през лятото 20-25ºС, а  през зимата – около 16ºС, но не по-малко от 12ºС.

Подхранване и размножаване
По време на цъфтеж торете на всеки две седмици. След прецъфтяване известно време не торете. Оставете почвата на растението малко по-суха. На пролет размножете чрез разделяне на растението.

По материали от книгата The House Plant Expert – Dr. D.G.Hessayon

Научете повече за растенията в офиса. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.