Как да се грижим за Zamioculcas zamiifolia

Как да се грижим за Zamioculcas zamiifolia

Zamioculcas zamiifolia е прекрасен избор за всеки офис. Седи добре и в ниски, и във високи саксии, а окраската му позволява да се ползват съдове с различни цветове. Но е най-известен с лесното си отглеждане, което го нарежда на първо място сред непретенциозните растения за офиса.

Условия за отглеждане

Родом от сухите савани на Източна Африка, замиокулкасът е сред най-популярните растения в офиса заради красивите си тъмнозелени листа и леко извити стъбла.

Като всички растения, и той обича да е на светло, но не на пряка слънчева светлина, защото листата лесно изгарят. Това, което го отличава обаче, е, че се чувства много добре и в по-тъмни помещения, та дори и в такива, където естествената светлина почти липсва. Това го прави особено подходящ за работни помещения със северно изложение или разположени във вътрешната част на офис пространството.

Уникалната коренова система на замиокулкаса образува грудки, в които да съхранява вода. Така може да издържи без поливане по-дълго от повечето растения, дори и от сукулентите. Често съветват поливането да е на 3-4 седмици в активния сезон и 5-6 седмици през зимата, но не забравяйте, че всеки офис си има специфичен климат и тази честота е само ориентировъчна. Преполиването трябва да се избягва. Затова, преди да полеете, винаги проверявайте дали почвата е влажна на 2 см под повърхността. Полейте само, ако видите, че тя е суха.

Замиокулкасът не обича течението и студа. Дръжте го далече от климатици и ако ви се налага студените сезони да отсъствате за по-дълго и да изключвате отоплението, го преместете някъде на топло.

Често срещани проблеми

Жълтите листа са признак на преполиване. Внимавайте много, за да не се получи загниване на корените, което е трудно обратимо.

Кафявите по краищата листа обикновено означават ниска влажност на въздуха, която в офисите е почти неизбежна заради климатиците. В такива случаи пулверизирайте растението по-често.

За да стане това красиво растение част от вашия офис, ни се обадете на тел. 089 900 1602 направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.