Растенията – естествен овлажнител на въздуха

Растенията – естествен овлажнител на въздуха

Прекалено сухият въздух в офиса е често срещан проблем. Причините са много, но един от начините да се справите с това, е да работите в компанията на растения, които по естествен начин овлажняват въздуха.

Растенията непрекъснато извличат вода от почвата, за да поддържат водния си баланс. Част от нея отива в клетките, но повечето се изпарява през листата. Този процес се нарича транспирация. Растенията използват транспирацията, за да поддържат непрекъснато движение на водата в организма си, да си доставят хранителни вещества и да се охлаждат. Това прекрасно тяхно свойство ги прави естествен овлажнител на околната среда.

Подходящи видове

Ясно е, че почти всички растения отделят влага, но някои го правят много по-ефективно. Най-общо казано, растенията с големи, широки листа имат по-голям овлажняващ ефект от тези с тесни или малки, кръгли листа.

Големите листа позволяват на цветята да абсорбират повече светлина и въглероден двуокис за фотосинтезата си и съответно да отделят повече вода в атмосферата. Това обяснява защо пустинните екземпляри имат малки листа с минимална повърхност, за да намалят изпаряването на водата. От друга страна, обитателите на тропическите гори и други среди, където водата е в изобилие, обикновено са с големи листа.

Ето няколко вида, които ще балансират ефективно влажността в работното пространство:

Тропически представители с добри овлажняващи свойства са:

Осигуряването на добра циркулация на въздуха около растенията и правилното поливане им помага да овлажняват по-ефективно. Но не отивайте и в другата крайност. В по-малки офис помещения растенията не бива да са прекалено много, за да не се получи преовлажняване на въздуха, което да навреди на мебелите и техниката.

Нека направим заедно работната среда по-здравословна! Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.