Цъфтящи растения в офиса

Цъфтящи растения в офиса

Когато става дума за зеленина в офиса, хората най-често си представят листно-декоративни видове, които не цъфтят или ако го правят, то е незабележимо. Това обаче съвсем не е задължително. Ще ви представим 5 цъфтящи растения за интериора с красиви и дълготрайни цветове.

Phalaenopsis

Тази орхидея заслужено се намира на първо място в списъка с цъфтящи растения за офиса. Орхидеите са обособени в отделно семейство, което e второто по големина сред цъфтящите растения. Те са еволюирали толкова успешно, че на Земята има само един континент, където те не се срещат в природата – Антарктика. Многобройните едри цветове, в безброй нюанси може да ви радват окото месеци наред. Необходимо е да спазвате само няколко прости правила в отглеждането на това романтично растение.

Фаленопсисът е епифитно растение. В природни условия расте по стволовете или клоните на дърветата. Влагата, минералите и органичните вещества се осигуряват от фотосинтезата на многочислените въздушни корени.

В грижите за тази орхидея трябва да се стремим да създадем условия, близки до естествените. Изберете светло място, но не пряко слънце. Много добре се чувства, поставена на леко засенчен от дърветата прозорец. След като се адаптира, не променяйте място й. Поливайте я веднъж в седмицата, като най-добре накиснете саксията във вода за половин час. След това отцедете добре. През останалите дни може да пулверизирате почвата и листата с престояла вода. Внимавайте да не напръскате цветовете.

Anthurium andreanum

Антуриумът е добре познато растение, което произхожда от Южна Америка. Цъфти в червено, розово и бяло от пролетта до есента, а цветовете му траят около 2 месеца. За да цъфти, му е нужна ярка, разсеяна светлина, но понася и тъмните кътчета в помещенията. Обича водата, но не го преполивайте.

Spathiphyllum wallisii

Красиво и лесно за отглеждане растение, произхождащо от тропическите гори на Централна и Южна Америка.

Не обича преките слънчеви лъчи, затова му намерете място с разсеяна светлина. Хубаво е да се полива редовно и да не се допуска пълно изсъхване на субстрата. Също така е добре листата редовно да се пулверизират с вода.

Цъфти с дълготрайни бели цветове, които се появяват предимно през лятото, но при подходящи условия може да цъфти целогодишно.

Научете повече за спатифилума в нашата стаия  Spathiphyllum – какво е това?.

Hibiscus rosa-sinensis

Китайската роза е красиво, храстовидно растение, произхождащо от Индия и Китай. Цветовете му не са трайни, но са едри и красиви.  Цъфти в червено, розово, оранжево, жълто и бяло. То е едно от редките растения, понасящи пряката слънчева светлина. Сложете го на слънце и поливайте редовно.

Saintpaulia

Африканската теменужка е едно от най-лесните за отглеждане цъфтящи интериорни растения. Селекционерите са развихрили въображението си и в момента има над 8000 сорта в най-различни багри и форми на листата и цветовете.

За да цъфти целогодишно, изберете за нея топло място и филтрирана светлина. При поливане внимавайте да не попада вода по листата, защото загниват много бързо. Най-добре е да поливате в чинийката.

За да нараства и развива розетката равномерно, трябва да въртите саксията, но винаги в една и съща посока. Източният или западен перваз на прозореца са идеалното място за сентполията.

Добавете и във вашия офис повече цвят и зеленина! Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.