Лесни решения за вертикално озеленяване в интериора

Лесни решения за вертикално озеленяване в интериора

Пандемията от коронавирус наложи нови стандарти за организация на работното място и отворените пространства преживяват голяма трансформация. Оптимизацията им не е лека задача, а преструктурирането на офиса и изграждането на прегради може да бъде тежко и скъпо начинание. Затова на преден план излизат гъвкави вертикални решения, като подвижни саксии, преносими етажерки, мобилни прегради с пана от скандинавски мъх. Те не само пестят време и средства, но имат и много други предимства при създаването на безопасна, здравословна и красива работна среда:

 • Напомнят ненатрапчиво да спазваме дистанция
 • Създават топла и приветлива атмосфера
 • Представляват безопасна физическа преграда
 • Предлагат всички предимства на озеленения офис – намаляват стреса, увеличават производителността, подобряват качеството на въздуха, намаляват шума.

Вертикалните градини предлагат възможност да се радваме на повече растения, без да правим компромис с удобството и нуждата от оптимално използване и безопасност на работните места. Те също са особено подходящи за вече действащи или обзаведени офис пространства, където възможностите за разполагане на растения са по-ограничени.

Вертикална градина – що е то?

Както подсказва самото име, вертикалните градини използват вертикалното пространство в офиса – стени, подвижни прегради, висящи кошници. Често ги свързват с т. нар. „зелени стени“, наричани така заради растенията, покриващи частично или изцяло свободните вертикални пространства. Такива големи зелени стени използват специални панели, имат собствена поливна и осветителна система и имат специфични изискания за монтаж и последваща поддръжка.

Тук ще ви разкажем за алтернативни лесни и ефектни решения за вертикално озеленяване без необходимост от изграждане на сложни съоръжения и последваща поддръжка. Те са не просто начин да се пести ценно пространство в населената градска среда, но предлагат и много други предимства:

 • Възможност за разполагане на повече зеленина в офиса
 • Стандартна поддръжка
 • Гъвкави решения – опростеният монтаж позволява лесно да ги преместите според променящите се нужди на офис пространството
 • Неоспорим естетически ефект

Ето някои от тях.

Картини, пана и стени от скандинавски мъх

Многоликата същност на скандинавски мъх позволява най-различни идеи за приложение – от картини от мъх, фирмени лога и надписи, до цели стени. Има дълъг живот при минимална необходимост от поддръжка. Стените от мъх поглъщат звука, не събират прах и поради това не се нуждаят от почистване. Скандинавският мъх създава усещането за естествена среда във всеки офис, ресторант или шоурум.

Подвижни прегради

Подвижните стени и разделители са изключително полезна вещ в един офис, особено сега. С тях може да се постигне много и то бързо – от създаване на уют до подобряване на акустичната среда. Възможностите за дизайн са наистина много. Те могат да бъдат плътни или ажурни, с наредени на тях саксии с растения или пана от скандинавски мъх. Подвижни прегради могат да се постигнат и със съдове на колела с големи растения, отново при наличие на значително разнообразие от видове, модели и цветове.

Етажерки

Оползотворяването на празните стени с различни етажерки, на които да се поставят съдове с растения, е вертикална градина в чист вид. Разчупени форми, разнообразие от цветове и материали, лесен монтаж – възможните решения са ограничени само от вашето въображение и пространството, с което разполагате.

Когато сте готови да преобразите офиса, ние ще ви покажем кои са най-подходящите възможности за това. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.