Зелен офис – щастливи служители

Зелен офис – щастливи служители

Прекарваме толкова много време на работното си място, че е жизнено важно да си създадем среда, в която да ни е приятно както естетически, така и емоционално. Сивият офис е не само тъжна гледка. Учени са открили, че неприветливата работна среда намалява производителността и увеличава някои фирмени разходи, а това означава неприятен краен резултат за всички.

Много очевидни неща правят офис пространството по-приятно – подходяща температура, контролирани нива на шум, ергономични мебели – но растенията и естествените елементи се оказват доста ефективни решения в стремежа към повече красота и удобство зад бюрото.

Ето няколко начина да облагородите работното си място в офиса, а и у дома, където много от вас вероятно работят през последните няколко месеца.

1. Поканете природата вътре

Съществува инстинктивна връзка между човека и другите живи системи. Дори има специална дума, описваща тази вътрешна потребност на хората – биофилия. Повече растения и други естествени елементи като стените от скандинавски мъх, например, е прекрасна първа стъпка към осигуряване на жадуваната от всички нас връзка със заобикалящия ни зелен свят.

2. Избирайте растенията по цветове

Не е изненада за никого, че цветовете имат голямо влияние върху настроението, но малцина знаят, че те спомагат за по-добра концентрация и прецизност. Затова подберете обезателно и цъфтящи растения в офиса или такива с цветна листна маса. Червените цветове повишават енергията и насърчават амбицията. Розовото успокоява отрицателните емоции. Жълтото изостря сетивата и избистря мисълта, а оранжевото подобрява настроението и самочувствието.

3. Не забравяйте въздуха, който дишате

Безспорно по-доброто качество на въздуха в затворените пространства спомага за поддържането на имунната система и намаляване на болничните дни на персонала, но свежият въздух веднага ще ви върне и настроението за работа.
Съществуват много високотехнологични методи за подобряване качеството на въздуха, но един освежаващо лесен, постижим за всеки начин е чрез повече растителност в офиса.

Папрати, фикус еластика, спатифилум, сциндапсус, различните палми – всички те са на челно място в списъка със стайни растения, които най-добре пречистват замърсяванията във въздуха. В този списък има и много видове, подходящи за помещения с минимален достъп до слънчева светлина, каквито не липсват в офиса.

Вече знаем, че растенията са задължителен елемент от съвременната офис среда, за да могат и служителите, и клиентите на компанията да се чувстват добре. Нека направим заедно работното пространство по-приятно и по-здравословно! Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

    Свържете се с нас

      Свържете се с нас