Зелен офис – щастливи служители

Зелен офис – щастливи служители

Прекарваме толкова много време на работното си място, че е жизнено важно да си създадем среда, в която да ни е приятно както естетически, така и емоционално. Сивият офис е не само тъжна гледка. Учени са открили, че неприветливата работна среда намалява производителността и увеличава някои фирмени разходи, а това означава неприятен краен резултат за всички.

Много очевидни неща правят офис пространството по-приятно – подходяща температура, контролирани нива на шум, ергономични мебели – но растенията и естествените елементи се оказват доста ефективни решения в стремежа към повече красота и удобство зад бюрото.

Ето няколко начина да облагородите работното си място в офиса, а и у дома, където много от вас вероятно работят през последните няколко месеца.

1. Поканете природата вътре

Съществува инстинктивна връзка между човека и другите живи системи. Дори има специална дума, описваща тази вътрешна потребност на хората – биофилия. Повече растения и други естествени елементи като стените от скандинавски мъх, например, е прекрасна първа стъпка към осигуряване на жадуваната от всички нас връзка със заобикалящия ни зелен свят.

2. Избирайте растенията по цветове

Не е изненада за никого, че цветовете имат голямо влияние върху настроението, но малцина знаят, че те спомагат за по-добра концентрация и прецизност. Затова подберете обезателно и цъфтящи растения в офиса или такива с цветна листна маса. Червените цветове повишават енергията и насърчават амбицията. Розовото успокоява отрицателните емоции. Жълтото изостря сетивата и избистря мисълта, а оранжевото подобрява настроението и самочувствието.

3. Не забравяйте въздуха, който дишате

Безспорно по-доброто качество на въздуха в затворените пространства спомага за поддържането на имунната система и намаляване на болничните дни на персонала, но свежият въздух веднага ще ви върне и настроението за работа.
Съществуват много високотехнологични методи за подобряване качеството на въздуха, но един освежаващо лесен, постижим за всеки начин е чрез повече растителност в офиса.

Папрати, фикус еластика, спатифилум, сциндапсус, различните палми – всички те са на челно място в списъка със стайни растения, които най-добре пречистват замърсяванията във въздуха. В този списък има и много видове, подходящи за помещения с минимален достъп до слънчева светлина, каквито не липсват в офиса.

Вече знаем, че растенията са задължителен елемент от съвременната офис среда, за да могат и служителите, и клиентите на компанията да се чувстват добре. Нека направим заедно работното пространство по-приятно и по-здравословно! Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.