6 начина да запазите цветята във вазата свежи за по-дълго

6 начина да запазите цветята във вазата свежи за по-дълго

Често гледаме на цветните букети като на бърз и ефектен подарък за друг човек. А има ли причина да не зарадваме самите себе си? В крайна сметка, всички имаме нужда от малко цвят в ежедневието.

Няма съмнение, че цветята повдигат настроението и са прекрасен акцент в интериора. И макар в Цветни идеи рядко да ни се налага да работим с рязан цвят, и ние си купуваме понякога красиви букети. Ето какви прости похвати използваме, за да им се порадваме по-дълго време.

1. Сменяйте водата на всеки два дни

Сменяйте водата поне през ден или по-често, ако забележите, че е помътняла. Дори и отрязани, цветята поемат вода.

2. Отрежете стъблата под ъгъл

Винаги, когато сменяте водата, подрязвайте края на стъблата под ъгъл. Така увеличавате площта, с която цветето може да поема вода.

3. Почиствайте вазата

Винаги поставяйте цветята в чиста ваза. Това означава да я измивате и когато сменяте водата. Целта е да се премахнат всички микроорганизми, които могат да способстват за по-бързото загниване на стъблата.

4. Дръжте цветята на хладно място

Отрязаните цветя не обичат топлината, затова е хубаво да ги държите на по-хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, от климатик и парно.

5. Оставете само две-три листа

Водата достига до листата, преди да достигне до самия цвят. Затова не оставяйте много листа по стъблото, за да може венчелистчетата да са добре хидратирани.

6. Избирайте по-трайни цветя

Всички цветя са красиви, но във ваза някои издържат повече. Списъкът ни не е изчерпателен, но ето няколко от тях:

 • Лилиум
 • Астромерия
 • Ранункулус
 • Слънчоглед
 • Кукуряк
 • Лимониум
 • Хризантема
 • Лизиантус

Подарете си усмивка с букет пролетни цветя! А когато имате нужда от нови зелени приятели в офиса, ни се обадете за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.