Дълбочина на пространството и интериорно озеленяване

Дълбочина на пространството и интериорно озеленяване

Дълбочината на пространството е един от елементите на биофилния дизайн, с който се постига успокояващият ефект от зареяния в далечния хоризонт поглед.

За предците ни, живеещи в равнините, възможността да виждат всичко надалеч им помагало да се предпазват от хищници и други опасности. За тях дълбочината на пространство, както е прието да се нарича в озеленяването, е осигурявала безопасността им в най-прекия смисъл на думата.

Макар днес отдавна да не ни дебнат такива опасности, мозъкът все още реагира по същия начин на отворените непрекъсвани гледки.

Как биофилният дизайн създава дълбочина на пространството в интериора

В интериорния дизайн дълбочината на пространството дава възможност визуално да се удължи помещението и да се създаде чувство за повече обем и въздух.

Един от основните начини да се постигне това е чрез отворените, open space офиси, които обединяват различни функции в едно голямо пространство. От функционална гледна точка обаче, особено предвид новите тенденции, свързани с ковид пандемията, е необходимо частично разделение на пространството за осигуряване на уединение или просто за отделяне на различните функционални зони. Това може най-добре да се постигне с ниски стени или ажурни разделители, без да се нарушава усещането за дълбочина на пространството.

Интериорното озеленяване предлага интересни решения

Един доста използван напоследък архитектурен елемент в интериора са зелените вертикални прегради – ажурни конструкции от метал или дърво с живи растения. Това решение за вертикално разделение на работното пространство не само допринася за създаването на безопасна, здравословна и красива работна среда, но и предлага гъвкавост от гледна точка на размери и материали според конкретните нужди на клиента.

Не бива да подценяваме и възможността да използваме групирането на растения в индивидуални кашпи, с които да се получи зелен параван. Чрез съчетаването на ниски саксии с високи растения или високи съдове с по-малки видове може да се постигнат интересни и разчупени решения за зелени прегради.

Интериорното озеленяване предлага оригинални решения за различните аспекти на биофилния дизайн в офиса. Балансираната комбинация от дълбочина на пространството и визуално обособени функционални зони с помощта на разнообразни съдове и растителни видове може наистина да преобърне усещанията в интериора, като го направи по-успокояващ, приветлив и същевременно уникален.

Дизайнерите на Цветни идеи ще ви помогнат да постигнете оптимална зелена среда в офиса. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.