ЗА повече зеленина в офиса

ЗА повече зеленина в офиса

Всеки работодател иска от своите служители усърдна работа и добри резултати, но това невинаги е лесно постижима задача. Много научни проучвания свързват ниската продуктивност с потискащата и мрачна среда на работното място. В стремежа си да решат този проблем и да създадат приятна офисна обстановка компаниите се обръщат към интериорното озеленяване.

Зелени проучвания

През последните десетилетия все по-често се извършват проучвания за ролята на растенията в съвременния офис. Доказано е, че растенията в добре проектирана и персонализирана офис среда допринасят за повишаването на ефективността на бизнеса чрез подобрена производителност и креативност на персонала. Едно от многото изследвания в областта, проведено във Великобритания, показва, че внасянето на растения на работното място повишава работния капацитет с 15%. Друго интересно проучване на учени в САЩ установява, че 10% от отпуските по болест се дължат на мрачните и неестествени условия в офиса.

Цъфтящи растения

От хилядолетия цъфтящите растения предизвикват красиви емоции у любителите на флората. Много често в интериорното озеленяване присъстват орхидеите-пеперуди (Phalaenopsis), фламинговото цвете (Anthurium), теменужките (Saintpaulia), спатифилумът (Spathiphyllum), китайската роза (Hibiscus rosa-sinensis) и други. Тези прекрасни растения няма как да не ви заредят с положителна енергия. Често служителите сами избират да занесат цвете на работното си място. Като отделят само няколко минути на ден на своите „зелени любимци”, те си почиват и са готови за поредното предизвикателство в офиса.

Сукуленти

Сукулентите са едни от най-непретенциозните видове по отношение на условията на средата и големината на пространството, в което се отглеждат. Малките размери и компактните форми правят тези растения едни от най-предпочитаните от професионалистите за декорация на малки работни пространства – бюра, ниши, библиотеки. От друга страна, съвършеното разположение на листата, причудливите форми на стъблата и загадъчните цветове на тази група винаги предизвикват удивление и неминуемо привличат погледа.

Листно-декоративни растения

Тази група декоративни растения заема най-голям дял в интериорното озеленяване. Условно може да се разделят според растежната си форма на дървовидни, лианоподобни, тревисти, въздушни растения (епифити) и др. Растения с дървовидни форми са познатите ни драцена (Dracaena) и фикус (Ficus). Лианоподобните форми са представени от стефанотиса (Stephanotis floribunda) и клеродендрона (Clerodendrum). От тревистите най-популярни са сингониума (Syngonium) и хлорофитума (Chlorophytum). Голям интерес предизвикват и различните видове въздушни растения като тиландсиите (Tillandsia).

Окраската на листата също е белег, по който се разделят декоративните растения. Има създадени стотици разновидности, като цветовете варират от белезникави, бели, жълти с различна наситеност до розови, червени, дори и черни.

Няма съмнение, че растенията са задължителен елемент в съвременната офис среда, за да могат и служителите, и клиентите на компанията да се чувстват добре. Когато сте готови да преобразите офиса, може да разчитате на Цветни идеи да ви предложим най-подходящото решение. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.