Местим офиса – а цветята? 5 съвета как да ги пренесем невредими

Местим офиса – а цветята? 5 съвета как да ги пренесем невредими

Много компании са изправени пред предизвикателството на реорганизацията на офисното  пространство – да оптимизират помещенията съобразно новите здравни изисквания, да преминат изцяло към дистанционна работа или да сменят местоположението на целия офис.

Тази статия сме посветили именно на фирмите, на които им се налага да се преместят от една сграда в друга, като споделим няколко ценни съвета как да пренесат зелените си приятели на новото място цели и невредими.

Добрата подготовка гарантира добри резултати:

1. Засушете почвата

Преди преместването трябва да засушите растенията. Това означава да не поливате около седмица преди това. Така саксиите ще са по-леки и по-лесни за транспортиране.

2. Опаковайте саксията

Вероятно сте инвестирали много и в самите съдове и е важно да предпазите и тях. Използвайте опаковъчни материали за саксиите. След това с найлон или картон укрепете добре горната част на саксията, за да гарантирате, че почвата няма да се разсипе по време на транспортирането.

Малките съдове сложете в кашони, като внимавате да не смачкате растенията. Уплътнете ги с хартия или други подръчни материали, за да не се разместят и счупят по време на транспорта.

3. Приберете короната на растението

Големите растения са любимците на офиса, но сега трябва да помислите как да ги изнесете през главния вход, да ги качите на камион и да ги пренесете на новото място. Най-добрият начин да не изпочупите клоните на големия бенджамин, например, е да свиете короната. За целта увийте спираловидно около нея  канап или градинска тел. Така короната ще е компактна и растението ще стане по-тясно и лесно за пренасяне.

4. Защитете листата

Освен за клоните, трябва да се погрижите и за листата. С амбалажна хартия може да увиете цялото растение, без да притискате прекалено. Сега вече не само клоните, но и листата по тях ще са предпазени по време на пътуването.

5. Помислете кога е най-подходящото време за транспортиране

Зимата и минусовите температури не са подходящи за преместване на растения от сграда в сграда. Независимо колко добре сте ги опаковали, малко трябва, за да видите щетите от измръзване – кафяви петна по листата и стъблата, а при някои видове като замиокулкаса може да погине и цялото растение.

Ако ще ги местите в разгара на лятото, нека не е в най-големия пек. Когато пристигнат на новата си дестинация, подгответе бързото им разтоварване, за да стоят възможно най-кратко в задушното и горещо ремарке на камиона.

Когато растенията са вече в новия офис, винаги може да разчитате на опита на Цветни идеи да ги приведем във вид и да ги разположим съобразно новите условия като светлина, местооложение на климатици и офис мебели. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.