Свежи акценти на бюрото

Свежи акценти на бюрото

Когато целият работен ден минава пред компютъра, човек има нужда да се обгради с красиви и вдъхновяващи вещи. А какво по-подходящо за целта от малко цвете в саксия!

Сред нашите предложения за корпоративни подаръци може да намерите много интересни идеи, а тук ще ви разкажем за няколко подходящи решения за свеж акцент на бюрото.

Сукуленти

Тези малки симпатични растения често се използват като биофилен елемент за бюро. Издръжливостта им към условията на отглеждане в офиса, както и впечатляващия им външен вид ги прави подходящи за такъв тип декорация. Тук най–често се отнасят малките култивари на сансевиерията, калонхоето, ешеверията, алоето, агавето, но съществуват много други сукуленти с най-различна интересна форма.

Кактуси

Има твърденията, че кактусите имат способността да разсейват вредните лъчи от компютърните устройства. И макар да няма явни доказателства за това, те са популярни и обичани декорации на бюрото. Непретенциозни за отглеждане, кактусите са се превърнали в неизменна част от офисния декор в много компании.

Мини орхидеи

Орхидеите са едни от най-популярните екзотични растения, но само малка част от тях се отглеждат успешно в офиса. Мини фаленопсиси от род фаленопсис (Phalaenopsis) често се избират, за да красят бюрото. Те не заемат много място и са лесни за отглеждане.

По-непознати, но също подходящи видове за бюрото са орхидеите от род лудизия (Ludisia), родовете милтония (Miltonia), онцидиум (Oncidium) и толумния (Tolumnia), които също имат своите миниатюрни представители.

Въздушни растения

Както вече споменахме в статията ни за въздушните растения, тези малки симпатяги, които не изискват непременно засаждане в саксия, са нестандартни биофилни акценти за бюро. Могат да се отглеждат както в стъклени съдове, епруветки, раковини, така и прикрепени към други органични материали като корк или кора. Често могат да бъдат поставяни и като част от метални, дървени или каменни фигурки.

Когато обгрижването не е толкова често, в основата на розетката се поставя мъх за по-продължително задържане на влагата около растенията.

Скандинавски мъх

Миниатюрните цветни прозрачни сфери или шишенца, които са изпълнени със скандинавски мъх, са много подходящи за подарък на колегите в офиса. Изработката на цветни пана, картини, дори и цели цветни стени са много популярни през последните години. В комбинация с етерични масла и други естествени материали успешно пренася част от природата на работното място.

Сигурно ще ви е интересно да научите, че скандинавският мъх всъщност е вид лишей (Cladonia stellaris), който е с важно екологично значение в тайгата. Лишеят расте много бавно, поради което е защитен от закон и събирането му е строго контролирано в естествените му местообитания. Той е основна храна за северните елени през зимата. За щастие, за нуждите на цветарската индустрия се ползва предимно отмрял такъв лишей, който се обработва с натурални препарати като глицерин, тъй като той запазва мекотата и свежия му вид. Въпреки че е балсамиран, запазва способността си да поема и отдава въздушна влага. Това е само едно от свойствата на скандинавския мъх, с които допринася за подобряване микроклимата в офиса.

Свежите акцентите за бюро лесно могат да станат част и от вашия офис! Обадете ни се  на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.