Грижи за растенията в офиса през есента

Грижи за растенията в офиса през есента

Есента настъпва не само за растенията в градината. И стайните им събратя също се нуждаят от по-специално отношение. Правилните грижи през този и следващия сезон ще накара вашите любимци да се чувстват отлично.

По-късият ден, неизбежната сухота на въздуха в отопляемите помещения, недостатъчната светлина и неправилното поливане могат да бъдат пагубни. Освен това, запасите от хранителни вещества в растенията, натрупани през летния период, бързо привършват при недостига на светлина, а и излишната топлина е вредна за растенията не по-малко от студа, който лъха от прозорците през по-мразовитите дни.

Светлина

Основана задача в грижите за растенията сега е как да се удължи „светлата“ част на деня. Това може да се постигне чрез изкуственото осветление в офиса. Хубаво е да се постигнат 10-12 часа осветеност в денонощието. А ако искате растенията да продължат да цъфтят и през зимата, осигурете им максимално количество пряка светлина.

Топлина

Как растенията понасят отоплението през студените месеци зависи от вида им. Например, топлината не пречи на алоето, аспидастрата,  драцената, коледничето или фикусите и те я понасят добре. Топлолюбивите видове – кралска бегония, антуриум, сентполия – обичат да са на повече от 15˚С, а пък камелиите и цикламите не обичат никак високите температури.

Не забравяйте, че на первазите, близо до стъклото на прозорците, температурата винаги е с 4-5 градуса по-ниска от стайната. И още нещо важно – проветрявайте внимателно. Никое растение не обича течението!

Поливане

Поливането е една от най-сложните грижи за растенията през всеки сезон. Честото поливане не е полезно, защото в ниската си част почвата не може да просъхне и се получава загниване на корените.

Растенията, при които наблюдавате листопад, трябва да се поливат по-рядко, но без да ги засушавате прекалено. Същото важи и за видовете, които са в покой зимно време като глоксинията и грудковите бегонии, например.

Ако имате възможност, поливайте с престояла вода. Така тя ще се утаи, ще се отърве от излишния хлор и ще бъде на стайна температура. Прекалено топлата вода кара растенията да растат, а по-студената не се абсорбира добре от корените и те могат да загинат от недостиг на влага.

Поливането степва почвата, затова е важно тя редовно да се разрохква.

Подхранване

Торенето като цяло трябва да се разреди до един път в месеца. Цъфтящите растения може да подхранвате малко по-често още известно време до края на цъфтежа. Изпълнявайте правилно инструкциите за разтваряне на течните торове. Растенията усвояват хранителните вещества само в ниски концентрации. Силните разтвори изгарят корените.

Ние ще ви дадем още много съвети как да се погрижите за зеленината в офиса през студените месец. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.