Домашният доктор Aloe vera

Домашният доктор Aloe vera

Алоето или неговата разновидност Aloe vera произхожда от полупустинни райони на Южна Африка, а днес е пренесено и се отглежда в райони със сух климат в Азия и Южна Америка.

Алоето е вечнозелено растение, радващо се на много светлина, но непретенциозно по отношение на температура и влага. Под светлозелената кора, сърцевината на сочните листа съдържа стъкловидна желеподобна маса, от която може да се добива сок или гел, който съдържа множество полезни за здравето на човека вещества.

В гела могат да се открият значителен комплекс от витамини, антиоксиданти и имуностимулиращи вещества.  Слузестият характер на добитата желеподобна маса се дължи на високото съдържание на хидратиращия и стимулиращ имунната система полизахарид ацеманан. По тази причина самото растение често се нарича Растение на младостта или Домашен доктор.

 

Екстракти от него се прилагат за лечението на голям брой заболявания (заболявания на щитовидната жлеза, бъбреци, черен дроб, псориазис, хемороиди) и като козметично средство (за хидратиране на кожата, за предпазване или намаляване на бръчки, за освежаване на косата).

 

Научете повече за растенията и ползата от тях. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

    Свържете се с нас