Как да се грижим за Sansevieria

Как да се грижим за Sansevieria

Сансевиерата, позната също като Индийски меч, не изисква много грижи, но все пак има някои особености в отглеждането, които е хубаво да се знаят, за да може тя да се развива и изглежда добре.

Има над 70 разновидности на сансевиера, които се различават по форма и окраска на листата. Ето най-често срещаните видове, които в Цветни идеи използваме при интериорното озеленяване на офиси:

cvetni-idei-zelena-pregrada-1
Sansevieria Gracilis
cvetni-idei-zelena-pregrada-2
Sansevieria Cylindrica 'Boncel'
cvetni-idei-zelena-pregrada-4
Sansevieria Trifasciata 'Moonshine'
cvetni-idei-zelena-pregrada-3
Sansevieria 'Masoniana Variegata'
cvetni-idei-zelena-pregrada-5
Sansevieria Trifasciata
cvetni-idei-zelena-pregrada-6
Sansevieria Zeylanica
cvetni-idei-zelena-pregrada-7
Sansevieria 'Black Robusta'
cvetni-idei-zelena-pregrada-7
Sansevieria kirkii 'Friends'
cvetni-idei-zelena-pregrada-7
Sansevieria compacta
cvetni-idei-zelena-pregrada-7
Sansevieria Cylindrica
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Условия за отглеждане

Родом от Западна Африка, Мадагаскар и Южна Азия, това пустинно растение обича топлината и влагата и е изключително устойчиво в стайни условия. Въпреки че оптимална за развитието й е непряката слънчева светлина, често се използва и за по-тъмни помещения, защото успява да се справи и там.

Сансевиерата всъщност е сукулент, което означава, че съхранява вода в листата, стъблата и корените си, за да може да издържи на по-сух климат. Затова може да се полива по-рядко от един път седмично в зависимост от сезона и конкретните условия в офиса. Преди да полеете, винаги проверявайте дали почвата е влажна на 2 см под повърхността, за да избегнете преполиване. Ако това все пак се случи, ще разберете веднага по меките в основата стъбла, признак на започващо гниене.

Индийският меч расте бавно, рядко се нуждае от торене, но може да се налага по-честа смяна на почвата като предотвратяване на евентуално зангинаване на корените.

Често срещани проблеми

Зимата не е любимият сезон на сансевиерата. Ако е поставена до прозорец, сега е моментът да се премести по-навътре в помещението.

Честото пулверизиране на листата трябва да се избягва, защото може да доведе до развитието на гъби. Ако забележите петна във вътрешността на листата, изрежете болните участъци и напръскайте с фунгицид както растението, така и почвата.

Макар и рядко, растението бива нападнато от акари. Ако това се случи, измийте листата му с мокра гъба и сапунена вода, след което третирайте с препарат.

За да ви радва тази красавица в офиса, ни се обадете на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.