Тенденции в биофилния дизайн 2024

Тенденции в биофилния дизайн 2024

Тенденцията около биофилния дизайн ще продължи да процъфтява и през 2024 г. със силен акцент върху безпроблемното интегриране на природата в пространството.

Биофилният дизайн не включва в себе си само растителността. Той включва директното въвличане на природата в интериора чрез осигуряване на повече естествена светлина в помещението, циркулация на въздуха и използването на естествени материали в архитектурата. Тези елементи допринасят за една по-природосъобразна среда, както и за подобряване на човешкото благосъстояние.

Връзката между природата и вътрешното пространство

Чрез пренасянето на природата във вътрешното пространство правим средата си по-благоприятна и по-спокойна. Създаването на взаимодействия чрез различни елементи от околната среда ни осигурява не само естетическо оформяне на помещението, а и спомага за подобряването на менталното здраве на човек, както и за  развиване на творческото му мислене и креативност.

Хармонизиране на естествената и застроената среда

Изграждането на връзка между естествената среда и различни архитектурни елементи е ключов принцип от интерпретацията на биофилния дизайн. Тази връзка трябва да придава балансирано усещане, като същевременно подчертава или рамкира конкретен елемент от застроената среда, като му придава контраст или внася колорит на дадената композицията.

Градинарството и чувството за свързаност със света около нас

В основата на тенденциите при биофилния дизайн лежи изобилието от проучвания, доказващи ползите за умственото, физическото и социалното здраве на човек. Използвайки градинарството като средство за „зелена терапия“, ставаме настойници на естествения свят и намираме истинска връзка и чувство за принадлежност, което ни приземява, възстановява и поддържа.

Отражение на градината във вътрешното пространство

Благодарение на стайните растения в офиса безпроблемно можем да внесем биофилната среда отвън навътре. Разполагането на интериорна растителност в близост до прозорец, например, с гледка към градината или терасата ни дава усещане за пренасяне на околната среда във вътрешното пространство и създава връзка с природата.

Биофилният дизайн набира голяма популярност в последно време, тъй като все повече хора искат да живеят и работят в по-благоприятна среда. Може да разчитате на Цветни идеи да внесе Природата и във вашия офис. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.