Непретенциозни растения за офиса

Непретенциозни растения за офиса

Ние от Цветни идеи знаем как да се грижим за растенията в офиса. Когато сте възложили на нас задачата да ги поддържаме, ние ще ги поливаме, торим, оформяме и пазим от вредители. В замяна на нашите грижи, те ще разкрасяват работното ви пространство, ще пречистват въздуха, ще ви помогнат да забравите, че сте заобиколени от бетон и желязо.

От друга страна, когато клиентът иска сам да се грижи за доставените от Цветни идеи растения, ние знаем кои видове да подберем така, че и най-неопитните да се справят. Представяме ви три от тях.

Zamioculcas zamiifolia (Замиокулкас)

Замиокулкасът е родом от Източна Африка и е идеален за начинаещия любител на стайни растения. Той може да издържи до 6 седмици без вода, освен това се чувства добре на всякаква светлина освен на пряко слънце. Като всяко растение обаче трябва да внимавате да не го преполеете, за да не загният корените.

И едно нещо, което замиокулкасът не обича – това е студът. Ако ще отсъствате известно време, не го оставяйте в неотопляемо помещение.


Hoya (Хоя)

Зелената хоя е прекрасно растение, често наричано „восъчно“ заради дебелите си, сякаш покрити с восък листа и красивите звездовидни цветове. То не е претенциозно откъм вода, но обича по-обилната непряка слънчева светлина. И отново, внимавайте да не преполеете. Винаги опитвайте влажността на почвата до 2 см в дълбочина, за да прецените правилно нуждата от поливане на растението.

Поставена върху шкафа или рафта до прозореца, хоята прави чудесна зелена стена. Иска малко грижи, а в замяна ще освежи задълго работното ви място.


Sansevieria (Индийски меч)

Вече сме писали за способността на това растение да пречиства въздуха.

Тук само ще повторим, че индийският меч е изключително издръжлив, може да изкара седмици без вода и се развива добре при всякакви условия, включително малко светилна.

И ако не сте разбрали вече, най-големият враг на начинаещия цветар е преполиването. Това важи за всички растения.


Кактуси и сукуленти

Излишно е да споменаваме, че тези малки приятелчета са едни от най-издръжливите и непретенциозни растения. В комбинация с интересен съд може да се превърнат в чудесен цветен акцент на бюрото – природа и изкуство на едно място!

Освен това, като растения кактусите и сукулентите също пречистват въздуха. Те ни помагат и в работата, като повишават концентрацията и ни зареждат с творческа енергия.


Когато сте готови да освежите офиса, ние ще ви покажем кои растения са най-подходящи за него. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.