5 ефектни висящи растения за офиса

5 ефектни висящи растения за офиса

В Цветни идеи използваме често висящи растения в работата си. С тях може да се постигне красива каскада от пъстроцветни листа, да се оптимизират тесни офис пространства, да се омекотят студените метални конструкции, а нерядко и да се скрият нежелани елементи в интериора.

Освен това знаем, че в повечето офиси условията са голямо предизвикателство за растенията – ниска влажност, недостатъчно светлина, неподходяща температура на въздуха. Затова често залагаме на непретенциозни видове, които могат да се развиват добре дори и в такава среда. Ето няколко висящи растения, които се справят и с тази задача.

Epipremnum aureum (Дяволски бръшлян)

За това растение вече сме разказвали неведнъж, особено когато става дума за пречистващи въздуха видове. Тук е достатъчно да споменем, че вирее добре на малко светлина, изисква редовно поливане и пулверизиране, расте бързо и изключително лесно се размножава.

Philodendron scandens

Често бъркат този вид с епипремнума, най-вече заради близката окраска и форма на листата. Това също e много издръжливо растение, но за разлика от своя събрат търпи на засушаване и предпочита повечко светлина. Но пък също като него расте бързо и изключително лесно се размножава.

Chlorophytum comosum

Няма как да не споменем добрия стар хлорофитум. Доста популярен през 70те години, по-късно изчезва от сцената, но днес е едно от най-често използваните видове в офис озеленяването, защото това красиво растение е непретенциозно и се гледа много лесно.

„Бебетата“ на хлорофитума се спускат на тънки нежни стъбла от сърцето на основното растение, което го слага в редиците на висящите растения.

Rhipsalis

Повече за това екзотично растение може да прочетете в статията, посветена специално на него. Тук само ще припомним, че то расте, прикрепяйки се към дърветата в тропическите гори, а висящите му надолу стъбла могат да достигнат до 6 м дължина, в естествената му среда, разбира се. Но и пригодените за офис озеленяване „опитомени“ разновидности са прекрасни висящи растения. Нетипичният им вид ги превръща в интересен акцент в офиса.

Nephrolepis exaltata (папрат)

Това е още един вид, популярен през 70те години на миналия век и завърнал се смело на сцената на офис растенията. Нефролеписът обича влагата, но издържа и на засушаване. „Ако има кой да чисти след него“, както се шегуваме помежду си, той представлява едно от по-интересните висящи растения с гъстите си, дълги и нарязани наситено светло зелени листа.

Ако искате тези красиви растения да станат част от вашия офис, ни се обадете на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

    Свържете се с нас