3 стайни растения, които не обичат зимата, и как да се погрижим за тях

3 стайни растения, които не обичат зимата, и как да се погрижим за тях

Много от популярните днес стайни растения произлизат от тропика. Това означава, че обичат топлината и светлината на пролетта и лятото и никак не се радват на тъмните, студени зимни дни.

В офисите температурата целогодишно рядко пада под 20 градуса, но климатиците носят със себе си други проблеми. Сухият въздух е причина някои растения да страдат и да започнат да хвърлят листата си.

Без съмнение всички растения имат нужда от по-специални грижи през зимата, но тези три вида са особено чувствителни към смяната на сезоните.

Калатея (Calathea)

Калатеята е едно от най-капризните стайни растения. Тази красавица има нужда от по-специални грижи през цялата година, но през зимата й е най-трудно.

Най-големият проблем през този сезон е липсата на достатъчно влага. Ако разполагате с овлажнител на въздуха, може да преместите саксията близо до него, но не прекалено. Попадащата директно върху листата влага може да причини загниване.

Ако нямате такъв уред, просто преместете растението далеч от отоплителните тела. Сложете го в група с други растения. Така те ще поддържат сами влажността на въздуха около тях.

Фикус лирата (Ficus lyrata)

Този фикус умее да оцелява и в по-тъмните помещения в офиса, но в тях късите зимни дни може да го оставят съвсем без светлина. Осигурете му повече слънчеви лъчи, като го преместите по-близо да прозорец. Пулверизирайте умерено, за да компенсирате сухотата на въздуха и го дръжте далеч от течение. Следете и за вредители и третирайте растението навреме.

Пеперомия (Peperomia)

Пеперомията е особено чувствителна към ниски температури и течение. Бързо просъхва и има нужда от редовно поливане.

Внимавайте, защото често бъркаме сухия въздух с недостатъчно поливане. Затова винаги проверявайте влажността на почвата, за да избегнете преполиване.

 

Научете повече за растенията и ползата от тях. Обадете ни се на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

 

  Цветен скандинавски мъх в саксия
   


  Политика за поверителност и защита на личните данни  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

   Висока метална кашпа
    


   Политика за поверителност и защита на личните данни   Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

    Метални кашпи на стойка
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни    Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

     Шишенце с цветен скандинавски мъх
      


     Политика за поверителност и защита на личните данни     Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

      Подвижни разделители
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни      Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

       Метални кашпи
        


       Политика за поверителност и защита на личните данни       Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

        Вертикални конструкции с метални въжета
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни        Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

         Кръг
          


         Политика за поверителност и защита на личните данни         Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

          Панел в окачен таван
           


          Политика за поверителност и защита на личните данни          Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

           Композиции за маса
            


           Политика за поверителност и защита на личните данни           Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

            Картини и пана от скандинавски мъх
             


            Политика за поверителност и защита на личните данни            Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

             "Отгледай сам"
              


             Политика за поверителност и защита на личните данни             Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

              Малко цвете в саксия
               


              Политика за поверителност и защита на личните данни              Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

               Зелена вертикална преграда
                


               Политика за поверителност и защита на личните данни               Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                Букви
                 


                Политика за поверителност и защита на личните данни                Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                 Шестоъгълник
                  


                 Политика за поверителност и защита на личните данни                 Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.

                  Свържете се с нас                  Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност и Условия на ползване на Google.